Workshops

Barista Workshop

Als gecertificeerd Barista mogen wij workshops geven in het zetten van koffie. De meest gemaakte fout is denken dat het eenvoudig is om koffie te zetten. Eigenlijk is het hetzelfde als dat je thuis je eigen potje kookt. Dat gaat best goed, maar toch is er een behoorlijk verschil met uit eten gaan. In deze workshop leer je onder andere het bereiden en presenteren van een goede espresso (en cappuccino). Je leert hierbij onder andere het goed opschuimen van melk, een van de sleutel vaardigheden voor goede cappuccino. 

De workshop wordt in de avond (18.00  –  21.00 uur) gegeven, bij ons in de winkel. Kijk hier voor de door ons voorgestelde data en boek direct! We hebben hiervoor enkele avonden gereserveerd, maar komt een andere dag u beter uit? Vanaf 4 personen geeft u zelf de dag aan!* De workshop is 49,95 p.p.

Barista Workshop

Leer koffie zetten. €49,95
 • Leer de oorsprong van de koffie en de verschillende zetwijzen.
 • Leer het zetten van de perfecte espresso
 • Leer het perfect opschuimen en opschenken van melk
Boek nu een Barista Workshop

Latte Art

Als (thuis)barista is het van groot belang om de kunst van het opschuimen van melk onder de knie te hebben om de perfecte cappuccino of latte te kunnen bereiden. Tijdens een latte art cursus voor gevorderden leer je de fijne kneepjes van het vak.

De cursus richt zich op het verfijnen van de opschuim- en opschenktechniek, zodat je de textuur van het melkschuim kunt aanpassen aan de koffie die je bereidt. 
Naast de technieken om melk perfect op te schuimen, leer je ook diverse basisfiguren zoals het hartje, de rosetta en de appel te maken. 

Al met al is een latte art cursus voor gevorderden de ideale manier om jouw barista-skills te perfectioneren en indruk te maken op je gasten met de mooiste latte art creaties. En bovendien is het natuurlijk ook gewoon een hele leuke en sociale activiteit voor koffieliefhebbers!

Het is een aanrader om eerst onze "Barista Workshop" te volgen, want het is belangrijk eerst de technieken van opschuimen te kennen.

Workshop Latte Art

€49,95
 • Alleen voor de gevorderde (thuis)barista - melk kunnen opschuimen is een must.
 • Je leert de fine tuning van opschuim- en opschenktechniek
 • Je leert diverse basisfiguren zoals het hartje, rosetta en appel
Boek nu een Latte Art Workshop

Workshop Koffiecuppen

SMAAK IS OBJECTIEF, LEKKER IS SUBJECTIEF! Workshop over het proeven van koffie. Barista Professional Gerben Malée leert je deze cuptechnieken. In de workshop worden de geheimen prijsgegeven van de edele kunst van het cuppen, ofwel, koffieproeven op een bijzondere en professionele manier. Gerben leert je om aandachtig te proeven op professionele wijze. Vooral om smaken onder woorden te brengen. Want wát proef je nu? Is het karamel of fruit, noot of cacao? Er zijn zoveel tonen in koffie!

Tevens laat hij je diverse zetwijzen zien en je gaat de verschillen proeven. Je valt achterover van welke verschillende smaken tevoorschijn kunnen komen uit 1 boon! Na de workshop krijg je een naslagwerkje mee waarin je alles nog eens rustig kunt nalezen. De workshop gaat door bij minimaal 4 personen en zal ong. 2,5 tot 3 uur duren.*

Workshop koffiecuppen

€49,95
 • Wat is smaak en wat is aroma
 • Werkwijze van het professioneel koffieproeven: cuppen
 • Het smaakwiel gebruiken
Workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.  

Vraag om meer informatie en data workshops

Workshop op maat?

Al onze workshops en proeverijen zijn geschikt voor vrijgezellenfeestjes, vriendinnenuitjes of als bijvoorbeeld familiedag. Gezellig met vriendinnen aan de afternoon tea, met je collega's naar de barista workshop of leren het verschil te proeven tussen allerlei soorten koffie. Kortom, ons team staat klaar om er een onvergetelijke dag/avond van te maken! Heb je specifieke wensen of vragen? Maar als je zelf een idee hebt of voor een grotere groep wilt reserveren neem dan even contact met ons op! Samen komen we er altijd wel uit!
 • © Copyright 2022 — Caffè Dono - Koffie, thee & meer...
 • Created by WebSentiment
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen