Workshops

Barista Workshop

Als gecertificeerd Barista mogen wij workshops geven in het zetten van koffie. De meest gemaakte fout is denken dat het eenvoudig is om koffie te zetten. Eigenlijk is het hetzelfde als dat je thuis je eigen potje kookt. Dat gaat best goed, maar toch is er een behoorlijk verschil met uit eten gaan. in deze workshop leer je onder andere het bereiden en presenteren van een goede cappuccino (en espresso). De workshop wordt in de avond (18.30 - 22.30 uur) gegeven, bij ons in de winkel en u mag oefenen op onze eigen Mirage van Kees van der Westen (De Rolls-Royce onder de espressomachines) kijk hier voor de door ons voorgestelde data en boek direct! Wij hebben hiervoor een aantal avonden gereserveerd, maar komt een andere dag u beter uit? Vanaf 4 personen geeft u zelf de dag aan!* De workshop is 49,95 p.p en 92,50 per twee personen.

* I.v.m. de RIVM-richtlijnen worden de workshops op maat gemaakt, dus vraag ons wanneer e.e.a. kan.

Barista Workshop

Leer koffie zetten. €49,95
 • Leer de oorsprong van de koffie en de verschillende zetwijzen.
 • Leer het zetten van de perfecte espresso
 • Leer het perfect opschuimen en opschenken van melk

Latte Art

Workshop Latte Art

€46,50
 • Alleen voor de gevorderde (thuis)barista - melk kunnen opschuimen is een must.
 • Je leert de fine tuning van opschuim- en opschenktechniek
 • Je leert diverse diverse basisfiguren zoals het hartje, rosetta en appel
I.v.m. de RIVM-richtlijnen worden de workshops op maat gemaakt, dus vraag ons wanneer e.e.a. kan.​

Workshop Koffiecuppen

SMAAK IS OBJECTIEF, LEKKER IS SUBJECTIEF! Workshop over het proeven van koffie. Barista Professional Gerben Malée leert je deze cuptechnieken. In de workshop worden de geheimen prijsgegeven van de edele kunst van het cuppen. (ofwel, koffieproeven op een bijzondere en professionele manier) Gerben leert je om aandachtig te proeven op professionele wijze. Vooral om smaken onder woorden te brengen. Want wát proef je nu? Is het caramel of fruit, noot of cacao? Er zijn zoveel tonen in koffie! Tevens laat hij je diverse zetwijzen zien en je gaat de verschillen proeven. Je valt achterover van welke verschillende smaken te voorschijn kunnen komen uit 1 boon! Na de workshop krijg je een naslagwerkje mee waarin je alles nog eens rustig kunt nalezen. De workshop gaat door bij minimaal 4 personen en zal ong. 2,5 tot 3 uur duren.*
*I.v.m. de RIVM-richtlijnen worden de workshops op maat gemaakt, dus vraag ons wanneer e.e.a. kan.

Workshop koffiecuppen

€46,50
 • Wat is smaak en wat is aroma
 • Werkwijze van het professioneel koffieproeven: cuppen
 • Het smaakwiel gebruiken
Workshop gaat door bij minimaal 4 aanmeldingen.

Workshop op maat?

Al onze workshops en proeverijen zijn geschikt voor vrijgezellenfeestjes, vriendinnenuitjes of als bijvoorbeeld familiedag. gezellig met vriendinnen aan de afternoon tea, met je collega's naar de barista workshop of leren het verschil te proeven tussen allerlei soorten koffie. Kortom, ons team staat klaar om er een onvergetelijke dag/avond van te maken! Heb je specifieke wensen of vragen? Maar als je zelf een idee hebt of voor een grotere groep wilt reserveren neem dan even contact met ons op! Samen komen we er altijd wel uit!
 • © Copyright 2022 — Caffè Dono - Koffie, thee & meer...
 • Created by WebSentiment
Een moment geduld aub..
Product is toegevoegd aan de winkelwagen